Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

KΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Πιστή στο ραντεβού της με τη μεγάλη διάκριση αποδείχθηκε και στο Πεκίνο η Πηγή Δεβετζή. Με άλμα στα 15μ.23 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν και έγινε η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια στίβου που ανεβαίνει στο βάθρο σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Δεβετζή άρχισε δυναμικά τον αγώνα της και στο πρώτο άλμα πήδησε 14μ.96. Στη συνέχεια όμως φάνηκε ότι εφόσον ήθελε να κατακτήσει ένα μετάλλιο έπρεπε να κάνει άλμα αρκετά πάνω από τα 15 μέτρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το αντιλήφθηκε και στο δεύτερο άλμα της προσγειώθηκε στα 15μ.23, σιγουρεύοντας ουσιαστικά το μετάλλιο. Εκείνη τη στιγμή ήταν δεύτερη, πίσω από την εκπληκτική Καμερουνέζα Μπάνγκο Ετόν που έκανε 15μ.39, επίδοση που συνιστά νέο Ολυμπιακό ρεκόρ και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Τα 15μ.32 της Τατιάνα Λεμπέντεβα έριξαν την Δεβετζή στην τρίτη θέση στην οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος. Βέβαια, η πρωταθλήτρια από τον Εβρο πίεσε τον εαυτό της για να βγάλει ακόμα μεγαλύτερο άλμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει (οι υπόλοιπες προσπάθειές της ήταν άκυρες).

Με αυτό το χάλκινο μετάλλιο, η Δεβετζή έγραψε ιστορία ως η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου (μετά τις Κελεσίδου και Μανιάνη) που ανέβηκε στο βάθρο σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Αθήνα το 2004, η Πηγή ήταν δεύτερη.

To πρωί οι κωπηλάτες Πολύμερος-Μούγιος τερμάτισαν δεύτεροι στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Πηγή:www.contra.gr-pireasnews..blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: