Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Δυναμική Ανάπτυξη την ευρυζωνικών συνδέσεων

E.U. Στα 114 εκατ. οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2008

Για “έκρηξη” στην ευρωπαϊκή αγορά του Διαδικτύου κάνει λόγο ο ΕΙΤΟ. Οι νέες υπηρεσίες δίνουν ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά πρόσβασης Διαδικτύου, ο κύκλος εργασιών της οποίας υπολογίζεται να αυξηθεί πάνω από 10%. Οι υπηρεσίες φωνής αλλά και οι υπηρεσίες on line video αποτελούν την αιχμή του δόρατος στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του EITO, ο κύκλος εργασιών της αγοράς πρόσβασης στο Διαδίκτυο το 2008 στην Ε.Ε. θα αυξηθεί περίπου κατά 10,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά φθάνοντας τα 33,7 δις ευρώ. “Οι καινοτόμες πρόσθετες υπηρεσίες και οι μειωμένες τιμές βοηθούν τους παρόχους να επιτύχουν τη σημαντική αύξηση”, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΙΤΟ Bruno Lamborghini. “Οι γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο προσφέρονται σήμερα πακέτο με χαμηλές τιμές στις υπηρεσίες τηλεφωνίας ή με on line υπηρεσίες για το «κατέβασμα» ταινιών και μουσικής”.

Συγχρόνως, η αξία μεταφοράς δεδομένων μειώνεται. Εάν οι συνδέσεις με ταχύτητα 1 Mbit/sec ήταν το πρότυπο πριν από μερικά χρόνια, σήμερα το διπλάσιο ποσοστό είναι πιο συνηθισμένο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του EITO, μέχρι το τέλος του 2008 θα υπάρχουν περίπου 114 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο στη Δυτική Ευρώπη, που αντιστοιχεί στο 26% του πληθυσμού.
Η Γερμανία αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο δυναμική αγορά διαδικτυακών υπηρεσιών, αντιπροσωπεύοντας το 25% της συνολικής ευρωπαϊκής διαδικτυακής αγοράς. Η αξία της υπολογίζεται κατά το 2008 σε 8,4 δις ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,5% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ακολουθεί η Γαλλία. Η γαλλική διαδικτυακή αγορά υπολογίζεται στα 4,6 δις ευρώ και υπολογίζεται ότι το 2008 θα αυξηθεί κατά 22,5%.

Η Μ. Βρετανία έπεται με 4,6 δις ευρώ και άνοδο κατά 7,2%. Γαλλία και Μ. Βρετανία κατέχουν η καθεμία το 13,6% του συνόλου της ευρωπαικής διαδικτυακής αγοράς.
Τέταρτη έρχεται η αγορά της Ισπανίας με αξία 3,2 δις ευρώ και ρυθμό ανάπτυξης 7,6% και μερίδιο στο σύνολο της Ε.Ε. γύρω στο 9,2%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΕΙΤΟ το 2009 η ευρωπαική διαδικτυακή αγορά θα φτάσει τα 36,9 δις ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 9%.

Πηγή:www.adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: