Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Πλούσιες εκδηλώσεις στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών




Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα εμφανιστεί στο Αίθριο των Μουσών
Αθήνα



Τις μέρες του Ολυμπιακού Σεπτέμβρη, η καρδιά και σημείο αναφοράς όλων των χώρων του Μεγάρου Μουσικής, το «Αίθριο των Μουσών» υποδέχτηκε για πρώτη φορά τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του.

Από τότε, κάθε Σεπτέμβρη ο φιλόξενος και δροσερός χώρος του «Αιθρίου των Μουσών» που αποτελεί την φυσική προέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο, δεν έπαψε να προσελκύει το κοινό με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και στόχο την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Φέτος οι «Αίθριες Νύχτες στο Αίθριο των Μουσών» οργανώνονται από τις 2 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν κατακτήσει τις καρδιές του κοινού, θα τραγουδήσουν και θα ονειρευτούν μαζί με το κοινό, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Οι Πάνος Κατσιμίχας, Γιάννης Κούτρας και Μάνος Ξυδούς θα ανοίξουν τις εκδηλώσεις με τραγούδια που αγαπήσαμε(2,3/9), ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα παρουσιάσει «δανεικά και καινούρια» τραγούδια (5,6/9), η Γλυκερία με την Εστουδιαντίνα θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια «του έρωτα και της ξενιτιάς» (8,9/9), ενώ «κεραυνός εν ... Αιθρίω» θα είναι η εμφάνιση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Με μοναδικό τρόπο η Σόνια Θεοδωρίδου θα τραγουδήσει αξέχαστα τραγούδια του Ζακ Μπρελ σε μια συναυλία που φέρει τον τίτλο Ne me quitte pas (Μη με εγκαταλείπεις) από το σπαρακτικό τραγούδι του Βέλγου καλλιτέχνη (16,17/9), ο Διονύσης Τσακνής θα απογειώσει τους θαυμαστές του με μια μοναδική εμφάνιση στις 20/9 και ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα συναντήσει την Ελένη και την Σουζάννα Βουγιουκλή για να ξεκινήσουν ταξίδι «από τα Βαλκάνια στον Κόσμο», ένα ταξίδι γοητείας που θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του Αιθρίου και φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη (22/9).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων υπογράφει και φέτος η Αννα Νταλάρα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με χορηγία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ. Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίεση 101,3 και το MEGA.

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: