Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Ξεκινούν οι Έλληνες Αθλητές

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκινούν τις προσπάθειές τους οι Ελληνες αθλητές και οι αθλήτριες στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες και λόγω της διαφοράς της ώρας με το Πεκίνο, οι προσπάθειές τους ξεκινούν άγρια χαράματα.

Τελικά πρώτες στη μάχη μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος των πρώτων ημερών ρίχνονται στην τοξοβολία στις 7 π.μ. (ώρα Ελλάδας) το Σάββατο η Ευαγγελία Ψάρα και η Ελπίδα Ρωμάντζη, στον πρώτο ολυμπιακό γύρο, με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Περίπου 20 λεπτά αργότερα ο Βλάσης Μάρας ξεκινά τη μάχη του για την πρόκριση στον τελικό του μονόζυγου και του άλματος.

Στις 9.50 π.μ. ο Γιάννης Χρήστου θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στην 1η προκριματική σειρά του απλού σκιφ.

Στη 1.30 μ.μ. σε ελληνικές ώρες αρχίζουν τα αγωνίσματα στον «Υδάτινο Κύβο», όπως λέγεται το κολυμβητήριο με τον Βασίλη Δεμέτη στα 400 μικτής, την Ειρήνη Καβαρνού στα 100μ. πεταλούδας, τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 400μ. ελεύθερο και αύριο (από τις 2 μ.μ.) στη μάχη ρίχνονται οι Ανδρέας Ζήσιμος και Γιάννης Γιαννούλης στα 200μ.ελεύθερο και η Αγγελική Εξάρχου στα 100μ. πρόσθιο

Περί τα 500 χιλιόμετρα από το Πεκίνο, στο Τσινγκάομ αρχίζουν το πρωί του Σαββάτου οι πρώτες κούρσες στην ιστιοπλοϊα, με την ελληνική παρουσία στα Φίνν με τον Αιμίλιο Παπαθανασίου, και στα Ινγκλινγκ με την χρυσή ολυμπιονίκη της Αθήνας Σοφία Μπεκατώρου, την Σοφία Παπαδοπούλου και τη Βιργινία Κραβαριώτου να αποτελούν το τριμελές πλήρωμα.

Το τζούντο αρχίζει με τον Λαυρέντη Αλεξανίδη στην κατηγορία των -60 κιλών το Σάββατο και με τον Ταριέλ Ζιντιρίδη στα -66 κιλά την Κυριακή. Ο Αλεξανίδης αντιμετωπίζει τον Αυστραλό Μάθιου Ντ`Αγκουίνο και εφόσον προκριθεί θα βρει απέναντί του, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007 Ρούμπεν Χούκ, ενώ ο Ζιντιρίδης, θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τέιλορ Τακάτα και αν προκριθεί τον Ολλανδό Ντεξ Έλμοντ.

Την Κυριακή μπαίνουν στη μάχη και τα ομαδικά αθλήματα. Στις 9 π.μ. η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει την Αυστραλία και στις 9.30 η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Στις 10 π.μ. η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου αγωνίζονται στη 2η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών στην κωπηλασία, στην οποία 20 λεπτά αργότερα, λαμβάνουν μέρος στην εκκίνηση της 1ης προκριματικής σειράς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στους άνδρες οι Δημήτρης Μούγιος, Βασίλης Πολύμερος και έχουν ως στόχο μία από τις δύο πρώτες θέσεις, που θα τους στείλει απευθείας στον ημιτελικό. Η Λένα Δανιηλίδου που τελικά κατέφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της και να αγωνιστεί στο Πεκίνο ξεκινά την Κυριακή με αντίπαλο το νούμερο 30 της παγκόσμιας κατάταξης, η Γαλλίδα Ραζανό.

Την Κυριακή η Στεφανί Μπισμπίκου αγωνίζεται για την πρόκρισή της στον τελικό του σύνθετου ατομικού και τον τελικό της δοκού και τα κορίτσια του μπιτς βόλει (Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη) ξεκινούν επίσης Κυριακή στις 6 π.μ. όταν και αντιμετωπίζουν τις αδελφές Ντόρις και Στέφανι Σβάιγκερ από την Αυστρία, ενώ στις 2 μ.μ. οι Θάλεια Κουτρουμανίδου, Μαρία Τσιαρτσιάνη αντιμετωπίζουν τις Κινέζες Τσεν Σούε/Σι Ζανγκ.

Πηγή:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: