Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ Η ΧΑΛΚΙΑ

Ανοίγει πολύ η υπόθεση με την απόφαση της ΔΟΕ στο Πεκίνο για τη Φανή Χαλκιά και τον προπονητή της Γιώργο Παναγιωτόπουλο και ανοίγει επικίνδυνα. Είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μπαίνει τόσο βαθιά σε μια υπόθεση και ζητά από τη δικαιοσύνη ενός κράτους να παρέμβει για να διερευνηθούν ευθύνες, εν προκειμένω του Γ. Παναγιωτόπουλου.


Η ποινή να τεθεί η Φανή Χαλκιά εκτός Αγώνων με αφαίρεση της διαπίστευσης και διαβίβαση του φακέλου στην IAAF για τα περαιτέρω (διετή αποκλεισμό), ήταν αναμενόμενη. Το να παρεμβαίνει, όμως, η ΔΟΕ στα εσωτερικά θέματα ενός κράτους και να ζητά από τις ελληνικές δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τυχόν ευθύνες γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα, δεν ζητείται να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της αθλήτριας, αλλά του προπονητή της.

Για αυτό η υπόθεση ανοίγει πολύ και μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είπε την Κυριακή (17/8) με αφορμή την υπόθεση της Φανής Χαλκιά ότι "πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος" και ότι "η Φανή έδωσε δικαιώματα". Αρα κάτι έγινε στο παρελθόν και αυτό το κάτι θα πρέπει πρώτα απ’ όλους να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός. Να μάθει τι έγινε το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2004 και επίσης τι συνέβη από τις 4 Απριλίου 2008 οπότε ανακοινώθηκε το κρούσμα ντόπινγκ στην άρση βαρών και μετά, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται συνεχώς ντοπαρισμένοι αθλητές.

Το σημείο της απόφασης της ΔΟΕ για διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στις ελληνικές δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παναγιωτόπουλου μάλλον έχει σχέση με αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος της και πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής που έλαβε την απόφαση, Τόμας Μπαχ, ότι στην Ελλάδα υπάρχει κύκλωμα που διακινεί την ουσία Μ3 και θα πρέπει οι δικαστικές αρχές να το διερευνήσουν. Στην ουσία είναι σαν να είχε προαναγγείλει την απόφαση, η οποία λαμβάνεται για πρώτη φορά, αλλά όπως είπε και ο υπουργός, μάλλον "έχουμε δώσει δικαιώματα".

Πηγή:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: