Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΕΔΑΦΟΣ







Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα, Δευτέρα, την πόλη Γκόρι της Γεωργίας, που βρίσκεται κοντά στη Νότια Οσετία και απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γεωργίας. Αποσύρονται όλα τα γεωργιανά στρατεύματα από τις διάφορες περιοχές των μαχών στη Νότια Οσετία και μεταφέρονται για να υπερασπιστούν την γεωργιανή πρωτεύουσα, Τιφλίδα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε τους ισχυρισμούς της γεωργιανής πλευράς ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταλάβει την πόλη Γκόρι.

Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, προέτρεψε τους δυτικούς συμμάχους του να προσφέρουν περισσότερα από απλή ηθική υποστήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια για να αντιμετωπιστεί η Ρωσία στη διαμάχη της με τη Γεωργία, όσον αφορά στην αυτόνομη περιοχή της Νότιας Οσετίας.

Ο Ματ Μπράιζα, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αργότερα σήμερα, για να βοηθήσει ώστε να τερματιστεί η κρίση μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας, ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάλιστα, ο Ματ Μπράιζα δήλωσε ότι η Ρωσία προετοίμαζε αυτήν την επίθεση εδώ και μήνες.

Πηγή:www.kathimerini.gr



1 σχόλιο:

jimpireas είπε...

Δραματικές εξελίξεις στον Καύκασο!!