Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΑΕΚ

Μετά το έγκλημα στην Αθήνα, ήρθε η τιμωρία στη Λευκωσία. Η Ομόνοια δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να ανατρέψει το 0-1 του ΟΑΚΑ και με την ισοπαλία 2-2 στο κατάμεστο "ΓΣΠ" προκρίθηκε στον α' γύρο του Κυπέλλου UEFA, συμπληρώνοντας ιδανικά την Ανόρθωση.

Η Ένωση δεν έπεισε ότι διαθέτει τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που θα την μετατρέψουν σε φαβορί για πρόκριση έναντι της κυπριακής ομάδας. Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να παρέταξε μια ενδεκάδα με... κλάση, χρησιμοποιώντας τους Κυργιάκο (δίπλα στο Μαϊστόροβιτς) και Μπασινά (στην τριάδα των χαφ) από την αρχή, το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν παρόμοιο με αυτό προ δύο εβδομάδων στο ΟΑΚΑ.

Ήδη στο 11' οι γηπεδούχοι είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ, τοποθετώντας τις βάσεις. Μετά από αδράνεια στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα, ο Ντούρο βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Σάχα. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα στάθηκε άτυχος, όταν το σουτ-φάουλ που επιχείρησε στο 13' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (ελαφριά αλλά καίρια παρέμβαση του Σάχα).

Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα, στο 16' με εύστοχη κεφαλιά του Μπλάνκο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπασινά, αλλά δεν είχε την, ψυχική κυρίως, δύναμη να πετύχει την πλήρη ανατροπή. Η Ομόνοια "παγώνοντας" το ρυθμό κατάφερε να περιορίσει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και να το φέρει στα μέτρα της. Ανάγκασε μάλιστα την Ένωση, στο πρώτο μέρος να ολοκληρώσει μόνο δύο επιθετικές προσπάθειες.

Τα χειρότερα, βέβαια, για την ομάδα του Γιώργου Δώνη ήρθαν στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, όταν στο 58' ο Νάτσο Σκόκο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (για "θέατρο" που δεν έκανε) και έφυγε πολύ πρόωρα για τα αποδυτήρια. Η αποβολή του Αργεντινού αποδείχθηκε καταστροφική για κάθε πλάνο του Δώνη, αφού δεν υπήρχε πλέον παίκτης να προκαλέσει ρήγματα. Ο Εντίνιο έχει ταχύτητα, αλλά όχι την ποιότητα του Σκόκο.

Έχοντας υπέρ της την ψυχολογία, η Ομόνοια έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να πετύχει. Κράτησε την μπάλα, δεν απειλήθηκε σοβαρά και στο 70ο λεπτό με δράστη τον Ντούρο "χτύπησε" σε καίριο σημείο. Με σουτ και πάλι, ο Αλβανός έστειλε την ΑΕΚ στη... σέντρα. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, αφού ο χρόνος για αντίδραση ήταν ελάχιστος (είκοσι λεπτά για δύο γκολ).

Ο Μιχάλης Παυλής, με υπέροχο σουτ στο 89ο λεπτό, αύξησε τις ελπίδες και αναπτέρωσε το ηθικό, όμως αυτό δεν έφτανε. Στα λεπτά που ακολούθησαν, η μπάλα δεν έφτασε στην περιοχή του Γεωργαλλίδη, καθώς μεσολάβησε η (υπερβολική) απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Χουανφράν στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε πολύ νωρίς τα όνειρα για ευρωπαϊκή διάκριση.
Πηγή:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: