Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Μία νεκρή από το σεισμό 6,3 Ρίχτερ στη Ρόδο
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6.26 το πρωί της Τρίτης, νότια της Ρόδου. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια να βγει από το σπίτι της


Μία 56χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια της να βγει έξω από το σπίτι της λόγω του πανικού που προκλήθηκε από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 6:26 το πρωί νότια της Ρόδου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο δημοτικό διαμέρισμα Μασσάρων, στον δήμο Αρχαγγέλου.

Η άτυχη γυναίκα στην προσπάθεια της να εγκαταλείψει το σπίτι της μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, γλίστρησε κατεβαίνοντας τα σκαλιά και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο και στα γύρω νησιά προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από την νομαρχία Δωδεκανήσου και την αστυνομική διεύθυνση δεν αναφέρθηκαν ζημιές εκτός από μία μικρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Λάρδου -Πυλώνας η οποία αντιμετωπίστηκε αμέσως από συνεργείο του δήμου Λίνδου.

Διακοπές ρεύματαος προκλήθηκαν επίσης σε ορισμένες περιοχές του νησιού αλλά οι βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: