Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Νίκη Της Εθνικής Εφήβων

Στα ημιτελικά η Εθνική Εφήβων

Φουλ για μετάλλιο πάει η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε με χαρακτηριστική άνεση την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2007 ομάδα της Σερβίας με 72-59 και εξασφάλισε την είσοδό του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.





Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική τα βρήκε λίγο σκούρα απέναντι στην πιεστική και... εκνευριστική άμυνα των Σέρβων και χρειάστηκε δύο λεπτά για να πετύχει το πρώτο της καλάθι. Οταν αυτό έγινε, όμως, η Ελλάδα πήρε φόρα και άρχισε σιγά-σιγά να "χτίζει" μια σημαντική διαφορά, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε τη νίκη.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν, αφού το συγκρότημα του Γιώργου Βλασσόπουλου πάτησε γκάζι και με κορυφαίο τον Παππά, ανέβασε σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά από τους φιλοξενούμενους. Η Εθνική έφτασε το σκορ στο +20, με τους "πλάβι" να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Η Εθνική μας εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα ημιτελικά και με νίκη κόντρα στη Λιθουανία, εξασφαλίζει και την πρώτη θέση του ομίλου.
Τα δύο υπόλοιπα δεκάλεπτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Εθνική Εφήβων συνέχιζε στον ίδιο διαολεμένο ρυθμό, εκτός από την τελευταία περίοδο όπου η ταχύτητα κατέβηκε και οι Σέρβοι άρπαξαν την ευκαιρία να μαζέψουν τη διαφορά.


Τα δεκάλεπτα: 19-11, 37-21, 57-33, 72-59

Ελλάδα (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσιβέλης, Αγγελόπουλος, Μάτζαρης 4, Καραθανάσης, Παπανικολάου 7 (1), Γεωργάκης, Σλούκας 14 (1) (12ρ.), Παππάς 23 (4), Κασελάκης 10, Σαρικόπουλος 8 (11π.)

Σερβία (Μίσροσλαβ Νίκολιτς): Πέτροβιτς, Σέπα 20 (2), Ρίζνιτς 1, Σούμποτιτς 8, Μιλουτίνοβιτς 2, Μίτροβιτς 14 (1), Βλάχοβιτς 8 (1), Βουκάσοβιτς, Σταμένκοβιτς 4, Γκρούγιο, Ογκνιένοβιτς, Μούσλι 2

Πηγή:www.contra.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: