Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ο Κολοσσός στην Ανόρθωση



Ο Τραϊανός Δέλλας για δύο χρόνια στην Ανόρθωση


Τεράστια μεταγραφική επιτυχία πραγματοποίησε η Ανόρθωση, στην οποία θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τραϊανός Δέλλας!

Ούτε ένα 24ωρο δεν πρόλαβε να περάσει από τη λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ και Ελληνας διεθνής αμυντικός υπέγραψε στους πρωταθλητές Κύπρου. Η είδηδη έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Κολοσσός» θα εισπράττει περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Η Ανόρθωση συμμετέχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (απέκλεισε με δύο νίκες την Πιούνικ στον πρώτο) και θα αντιμετωπίσει τη Ραπίντ Βιέννης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ανόρθωση Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων με τον ελλαδίτη πρωταθλητή Ευρώπης 2004 και εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Ελλάδος Τραϊανό Δέλλα.

Οτι υποσχέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας το έκαναν πράξη καθώς με συντονισμένες προσπάθειες η πιο πάνω μετεγγραφή που φάνταζε απίθανη έγινε πραγματικότητα».

Η Ανόρθωση, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Τραϊανό Δέλλα, προχώρησε και στην επίσημη παρουσίαση του.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο έμπειρος αμυντικός έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της κυπριακής ομάδας:

«Είναι μια καινούργια σελίδα στην καριέρα μου. Δεν βλέπω την Κύπρο ως εξωτερικό καθώς και εδώ είναι Ελλάδα. Εφυγα από μια μεγάλη ομάδα και ήρθα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσω και εγώ όπως και όλοι οι παίκτες να βοηθήσουμε την ομάδα να κατακτήσει τίτλους και να πάμε καλά στην Ευρώπη.

»Θα προσπαθήσω να αρχίσω αυτή τη νέα σελίδα στη καριέρα μου όπως και στις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι σε καλή αγωιστική κατάσταση καθώς προπονόμουν μέχρι προχθές με την ΑΕΚ. Θα κρίνει ο προπονητής πότε θα αγωνιστώ. Επαιξε σημαντικό ρόλο ότι προπονητής της Ανόρθωσης είναι ο Κετσπάγια και ότι η ομάδα παίζει στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Παντελή, ο οποίος τόνισε: «Η αξία του Δέλλα είναι γνωστή. Μιλούσαμε αρκετές ημέρες μαζί του και περιμέναμε να μείνει ελεύθερος».

Ο Δέλλας θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα την Παρασκευή (25/7), ενώ θα πάρει την φανέλα με το νούμερο 33.

«Μεγάλη επιτυχία η μεταγραφή του Δέλλα»

Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη επιτυχία την απόκτηση του Δέλλα, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νολμπέρτο Σολάνο.

Ο Κετσπάγια, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Novasport fm είπε: «Η απόκτηση του Δέλλα αποτελεί μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς, αλλά γενικά για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται τέτοιοι ποδοσφαιριστές», είπε ο Κετσπάγια, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι είχαν γίνει επαφές με τον Δέλλα πριν αφεθεί ελεύθερος από την ΑΕΚ:

«Ακούσαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μένει ελεύθερος και ενδιαφερθήκαμε για την περίπτωσή του, αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, γιατί είχε ακόμα συμβόλαιο. Οταν αφέθηκε ελεύθερος τότε προχωρήσαμε στη συμφωνία».

Σχετικά με το νέο μεταγραφικό «μπαμ» που ετοιμάζει η ανόρθωση με τον Περουβιανό, Νολμπέρτο Σολάνο, ο Κετσπάγια είπε: «Μόλις πριν μία ώρα μίλησα με τον Σολάνο, περιμένουμε την Δευτέρα (28/7) να έρθει στην Κύπρο για να υπογράψει», ενώ για τους αγώνες με την Ραπίντ για τα προκριματικά του Chmapions League, είπε:

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για το αν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν οι νέοι παίκτες. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε τέτοιους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άμεσα θα βοηθήσουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ελπίζουμε στο δεύτερο παιχνίδι να παίξουν και να μας βοηθήσουν».

Οσον αφορά τους στόχους του, δήλωσε: «Είχα περάσει από την Ελλάδα και ως ποδοσφαιριστής και είχα φιλοδοξίες και λογικό είναι να έχω και ως προπονητής. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι χαρούμενος στην Ανόρθωση. Αν βρεθεί όμως μία καλή περίπτωση, είτε από Ελλάδα, είτε από άλλη χώρα, δεν θα έλεγα όχι».

Σχετικά με τους λόγους που ο Δέλλας επέλεξε την Ανόρθωση, ο Κετσπάγια είπε: «Τον Τραϊανό τον ξέρω πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε από την εποχή που ήμασταν στην Αγγλία. Επαιξε και αυτό το ρόλο του, αλλά είμαστε μια ομάδα που έχουμε μεγάλους στόχους και στην Ευρώπη. Ο Δέλλας ήθελε να παίξει σε μια τέτοια ομάδα, ώστε να διατηρηθεί και στην Εθνική ομάδα».

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: