Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Εθνική Μπάσκετ

Σκέφτεται Πουέρτο Ρίκο
Επαιξε, χόρεψε, κάρφωσε και πέρασε στα ημιτελικά

Αθήνα

Η εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε το προτελευταίο βήμα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Εντυπωσιακή, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, διέλυσε τη Νέα Ζηλανδία με 75-48 και πλέον τα παίζει όλα για όλα το Σάββατο με αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο (21:30).

Οι διεθνείς στην ουσία τελείωσαν το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο, όταν και πήραν διψήφια διαφορά την οποία διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Εθνική ξεκίνησε με τη γνωστή πιεστική της άμυνα η οποία της επέφερε πολλά κλεψίματα, που κατέληγαν σε άνετα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Μάλιστα οι νεοζηλανδοί σε δυο περιπτώσεις δεν κατάφεραν να περάσουν καν το κέντρο του γηπέδου, πριν κάποιος από τους διεθνείς τους πάρει τη μπάλα.

Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε να προηγείται 15-2 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, χωρίς πάντως να μπορέσει να ξεφύγει στο χρόνο που απέμενε για τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η Νέα Ζηλανδία χάρη στα τρίποντα έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί την επαφή της με το ρυθμό της αναμέτρησης και 'έκλεισε' το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 22-12.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου με τους διεθνείς να προσπαθούν να παίξουν κοντά στο καλάθι τροφοδοτώντας τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που ήταν λίγο 'κρύος' (0/3 σουτ) και επέστρεψε στον πάγκο. Η διαφορά έφτασε στο +16 (35-19) δυόμιση λεπτά πριν την ανάπαυλα και τελικά η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ 37-20.

Οι παίκτες του Νέναντ Βούσινιτς προσπάθησαν στο τρίτο δεκάλεπτο να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Κατάφεραν να τη φέρουν μέχρι και τους 13 (47-34 στο 27’), όμως αμέσως μετά ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με τρίποντο αποκατέστησε την τάξη.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, καθώς η Εθνική κατάφερε να ξεφύγει με περισσότερους από 20 πόντους (63-39) δυο λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που με σβηστές τις μηχανές έφτασε στην πρόκριση με τελικό σκορ 75-68.

Πηγή:www.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: