Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Γνωστά ονόματα ποδοσφαιριστών σε σκάνδαλο με πλαστά διαβατήρια


Γνωστά ονόματα ποδοσφαιριστών σε σκάνδαλο με πλαστά διαβατήρια

Σκάνδαλο με πλαστά διαβατήρια, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων "ξεσκέπασαν" οι αρχές της Αργεντινής. Τα περισσότερα από αυτά, αφορούσαν σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Εκτιμάται ότι κατέφυγαν σε αυτή την παράνομη πρακτική, επειδή στο πρωτάθλημα Ιταλίας επιτρέπεται η συμμετοχή περιορισμένου μόνο αριθμού παικτών, που δεν κατάγονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσά τους φιγουράρουν ονόματα, όπως του Juan Pablo Carrizo της Λάτσιο και του German Denis που παίζει στη Νάπολη.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως, όταν ο Ιταλός πρόξενος στο Μπουένος Άιρες, δεν αναγνώριζε τις υπογραφές στα ιταλικά διαβατήρια που είχαν εκδοθεί εκεί.

Έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα, η οποία κατέληξε στη σύλληψη εκατοντάδων ανθρώπων σε όλη την Αργεντινή. Η απάτη δεν αφορά μόνο σε ποδοσφαιριστές, αλλά επειδή η Αργεντινή είναι μία χώρα με ένθερμους οπαδούς του αθλήματος, αυτές οι περιπτώσεις τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Πολλοί Αργεντινοί έχουν ιταλική καταγωγή. Ωστόσο, ενώ μπορούν να βγάλουν νόμιμο διαβατήριο, σε διάρκεια κάποιων μηνών ή ακόμα και χρόνων, πολλοί προτιμούν να πληρώσουν περίπου 30.000 δολάρια για να το έχουν εντός λίγων ημερών.

Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: