Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Επιστροφή Κουκοδήμου

Επέστρεψε στη ΝΔ ο Κουκοδήμος



Επέστρεψε στη ΝΔ ο Κουκοδήμος

Ο μαγικός αριθμός 152 είναι το βασικό στοιχείο από το οποίο εξαρτώνται οι εξελίξεις σε αυτήν τη χώρα ή τουλάχιστον στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος. Με αυτήν τη λογική η επιστροφή του Κώστα Κουκοδήμου στο «μαντρί» της Νέας Δημοκρατίας αποτελούσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες βασικό προαπαιτούμενο μετά την «ανταρσία» Πέτρου Τατούλη.

Έτσι και με τις ευλογίες του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, η «τάξη» αποκατεστάθη σήμερα στο κυβερνόν κόμμα, αφού ο βουλευτής εκ Πιερίας επανήλθε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την προσεχή αποπομπή του κ. Τατούλη, του νέου «απολωλότος προβάτου», όταν το Μαξίμου αποφασίσει πως ο βουλευτής Αρκαδίας θα πρέπει να εκδιωχθεί. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Σιούφα, με την οποία αποδέχεται την επιστροφή του κ. Κουκοδήμου.

Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είναι μία απλοϊκή εκδοχή ερμηνείας της τρέχουσας πολιτικής άλγεβρας, αν η ιστορία του κ. Κουκοδήμου ήταν και αυτή μία απλή ιστορία καθημερινής πολιτικής τρέλας. Ωστόσο, τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα. Ο βουλευτής Κουκοδήμος απεπέμφθη προσωρινά από την Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, διότι το όνομά του ενεπλάκη σε σκανδαλώδη για βουλευτή υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε καταγγείλει στη Δικαιοσύνη, προσκομίζοντας στοιχεία, ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά και ένορκες καταθέσεις αυτήκοων μαρτύρων, πως ο βουλευτής Κουκοδήμος διαμεσολάβησε εκ μέρους του πρώην επικεφαλής της ΥΠΕΕ, Σπύρου Κλαδά, για τη «διευθέτηση» της ιστορίας με τα 5,5 εκ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη που μεταφέρθηκαν με σακούλες στη γαλλική τράπεζα «BNP» στο Κολωνάκι. Προ μηνός, άρχισε να τίθεται έντονα στη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα Πέτρου Τατούλη. Ο βουλευτής Αρκαδίας ενόχλησε το Μαξίμου με τις θέσεις του στις υποθέσεις που προέκυψαν για τις σχέσεις του Μιχάλη Λιάπη με τη «Siemens» και του Παναγή Βουρλούμη με την εξαγορά της «Γερμανός» και τη σχέση του με τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Ωστόσο, η άμεση αποπομπή του ενοχλητικού βουλευτή ήταν αδύνατη, λόγω της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.

Αμέσως μετά, οι εξελίξεις ήταν ταχύτατες. Η δικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε εν ριπή οφθαλμού ως προς την υπόθεση Κουκοδήμου και η Δικαιοσύνη απεφάνθη πως θα έπρεπε να καταλήξει στο Αρχείο. Έτσι, αν στο άμεσο μέλλον ο κ. Τατούλης εκδιωχθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο. Δηλαδή 151. Αυτό επιτάσσει η τρέχουσα πολιτική άλγεβρα.

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: