Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Στη φυλακή ο διώκτης των Ρωμιών της Πόλης

Στη φυλακή ο διώκτης των Ρωμιών της Πόλης



Allahtan buldu λένε οι Τούρκοι. Το βρήκε από το Θεό. Ο Λεβέντ Τεμίζ, που εικονίζεται στις φωτογραφίες με κόκκινο κύκλο, είναι ένα από τα πρωτοπαλίκαρα των «Γκρίζων Λύκων».

Ακροδεξιός, εθνικιστής, πρωτοστατούσε τα τελευταία χρόνια στις επιθέσεις κατά στόχων που έχουν να κάνουν με τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης. Έως και χθες ήταν στο απυρόβλητο. Δικηγόρος στο επάγγελμα, απολάμβανε το ατιμώρητο λόγω των υψηλών προστατών του. Το ‘’Βαθύ Κράτος’’.

Την Πέμπτη , ο Λεβέντ Τεμίζ συνελήφθη ως μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης ERGENEKON, με την κατηγορία της συνομωσίας κατά του κράτους και προετοιμασίας ανατροπής της έννομης τάξης. Παρέα με δεκάδες άλλους ακροδεξιούς – εθνικιστές, προφυλακίστηκε.

Η οργάνωση αυτή ευθύνεται για μία σειρά από δολοφονίες πολιτών όπως του Αρμένιου δημοσιογράφου και εκδότη ιερωμένων, βομβιστικών επιθέσεων και άλλων αξιόποινων πράξεων. Στην φυλακή βρίσκονται και στρατηγοί τεσσάρων αστέρων με την ίδια κατηγορία, καθώς και ανώτατοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, αξιωματικοί της Αστυνομίας και δημοσιογράφοι. Πρόκειται για την ‘’Οργάνωση των Οργανώσεων’’, την αράχνη που κάλυπτε τις παράνομες δραστηριότητες του ‘’Βαθέως Κράτους’’.

Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να δει τον ακροδεξιό δικηγόρο να πρωτοστατεί στην βάρβαρη επίθεση πριν από τρία χρόνια σε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Την έκθεση είχαν οργανώσει Τούρκοι πολίτες για να θυμίσουν το τι υπέστησαν οι συμπολίτες τους Έλληνες της Πόλης τον Σεπτέμβριο του 1995, όταν με άνωθεν καθοδήγηση ομάδες οργανωμένων φανατικών Τούρκων επέδραμαν και λεηλάτησαν τις περιουσίες των Ρωμιών. Πίσω από τις άνωθεν εντολές του ‘’Βαθέως Κράτους’’ εκτυλισσόταν κάτι πολύ σημαντικότερο. Η διαχρονική κρίση στην Κύπρο. Ήταν η απαρχή του μεγάλου διωγμού που οδήγησε τους Ρωμιούς να εγκαταλείψουν την Πόλη και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Πριν τρία χρόνια υπό την αρχηγία του Λεβέντ Τεμίζ μία ομάδα Γκρίζων Λύκων καταλαμβάνει τον χώρο της έκθεσης αυτής στην Λεωφόρο του Πέρα, ακριβώς απέναντι από το Λύκειο του Γαλατά και επιδίδεται σε βανδαλισμούς, καταστρέφοντας το φωτογραφικό υλικό και κατατρομοκρατώντας τους διοργανωτές και τους επισκέπτες. Φαίνεται πως οι καιροί έχουν γυρίσματα και ο πολύς Λεβέντ βρίσκεται πια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: