Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Λουξεμβούργο-Ελλάδα

Μετά τη συμμετοχή στο Euro 2008, ένα νέο ταξίδι με τελικό προορισμό τη Νότια Αφρική και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 αρχίζει για την εθνική ποδοσφαίρου. Πρώτη στάση στο Λουξεμβούργο, όπου οι διεθνείς θα επιδιώξουν να κάνουν ιδανικό ποδαρικό στο 2ο Όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ.


Η νίκη επί του Λουξεμβούργου φαντάζει υποχρέωση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κόντρα στην ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει το δικαίωμα να "πετάξει" στ' άχρηστα βαθμούς πολύτιμους στη μάχη για την πρώτη θέση που οδηγεί απ' ευθείας στα τελικά. Όπως άλλωστε με ένα στόμα υπογράμμισαν οι διεθνείς τα εν λόγω παιχνίδια κάνουν τη διαφορά.

Αυτό που μένει είναι η σοβαρότητα που διακατέχει ως τώρα τις δηλώσεις των παικτών να αποτυπωθεί και στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο κι αν πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας, επί της ουσίας σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων είναι αδύνατον να γίνει. Από την μία υπάρχει ένα σύνολο που τα τελευταία έξι χρόνια εκτός του ότι έφτασε ως την ευρωπαϊκή κορυφή-καταξίωση διεκδικεί επί μονίμου βάσεως προκρίσεις στις τελικές φάσεις. Από την άλλη συναντάμε μια ομάδα που απλώς συμπληρώνει τους ομίλους και ευχαριστιέται τη συμμετοχή.

Θα είναι τεράστιο ατόπημα αν η εθνική δεν φύγει από "Ζοσί Μπαρτέλ" με το "τρίποντο" της νίκης. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν σοβαρές. Πέρα από το δεδομένο πρόβλημα με τον τραυματία Αμανατίδη, το ρόστερ είναι πλήρες (Δέλλας και Γκέκας είναι κανονικά στη διάθεση του Ρεχάγκελ), η προϊστορία είναι με το μέρος της Ελλάδας (έξι νίκες σε έξι παιχνίδια) όπως και τα προγνωστικά για το εν λόγω ματς. Μόνο άλλωστε αν νικήσει η εθνική θα μπει από νωρίς στη θέση του οδηγού αναγκάζοντας τους άμεσους αντιπάλους της, την Ελβετία και το Ισραήλ, να την κυνηγούν και να μην τη... φτάνουν.

Πιθανές συνθέσεις

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ, Χόφμαν, Στράσερ, Μουτς, Πέτερς, Λομπαρντέλι, Παγιάλ, Μπετμέρ, Λουέκ, Κιντένς

Ελλάδα: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Γκέκας

Πηγή:www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: