Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Εμπρός για τη νέα περιπέτεια της Εθνικής

Μια φράση ήταν η κοινή επωδός τόσο στα λόγια του Νίκου Λυμπερόπουλου, όσο και σε αυτά του Κώστα Κατσουράνη στις δηλώσεις που έκαναν στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής την Τρίτη (2/9) το πρωί σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

«Μεγάλος μας στόχος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ», είπαν και οι δύο παίκτες, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την ομάδα να ξεκινήσει με δύο νίκες κόντρα σε Λουξεμβούργο (6/9) και Λετονία (10/9).

«Αρχίζει μια νέα προσπάθεια και θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί, γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Νίκος Λυμπερόπουλος, για να προσθέσει:

«Εχουμε δύο ματς που φαίνονται εύκολα, αλλά όπως έχει αποδειχτεί τίποτα δεν είναι εύκολο, αν δεν ιδρώσεις μέσα στο γήπεδο. Εχουμε τέσσερις μέρες μέχρι το πρώτο ματς για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάρουμε τους πρώτους βαθμούς στον όμιλο.

Είναι μεγάλος στόχος για την Εθνική το Μουντιάλ. Η Ελλάδα έχει πάει άλλη μια φορά σε Μουντιάλ και πρέπει να έχει στόχο να πηγαίνει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις γιατί έτσι ανεβαίνει το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και των ελλήνων παικτών».

Οταν ρωτήθηκε ο «Λύμπε», αν τους προβληματίζει το γεγονός πως δεν γνωρίζουν πολλά για τους αντιπάλους τους, είπε: «Δεν μας προβληματίζει το άγνωστο. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μελετήσουμε τον αντίπαλο, να δούμε τις αδυναμίες του και τα προτερήματα του και να τα εκμεταλλευτούμε για να νικήσουμε».

Νίκες και όχι στραβοπατήματα

Με τη σειρά του ο Κώστας Κατσουράνης είπε: «Ο στόχος μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ και γι' αυτό θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Το κλίμα πάντα είναι καλό στην Εθνική. Θεωρώ πως ο αντίπαλος δεν είναι εύκολος, ξέρουμε πως η ψαλίδα μεταξύ 'μεγάλων' και 'μικρών' έχει μικρύνει και όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν.

»Το ματς με το Λουξεμβούργο είναι δύσκολο και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο για να πάρουμε τη νίκη. Αν νικήσουμε, είναι πιο εύκολο μετά να έρθουν οι νίκες, ενώ αν στραβοπατήσουμε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στη συνέχεια. Η πρόκριση είναι πιθανόν να κριθεί στις έδρες των θεωρητικά μικρών ομάδων, καθώς αν περάσουμε εμείς με νίκη, μπορεί να γκελάρουν οι άλλοι».

Ο Πλιάτσικας στην Εθνική!

Εκεί που όλα έδειχαν πως το κενό του Γιάννη Αμανατίδη δεν θα κάλυπτε κάποιος άλλος παίκτης, ενόψει των αγώνων με Λουξεμβούργο (6/9) και Λετονία (10/9), ο Ότο Ρεχάγκελ πήρε στην αποστολή τον Βασίλη Πλιάτσικα.

Ο 20άχρονος μεσοαμυντικός είχε αρχικά ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους αγώνες με την Ιταλία (5/9) και τα Νησιά Φερόε (9/9), αλλά την Τρίτη (2/9) ειδοποιήθηκε να πάει στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών.

Είναι η πρώτη φορά που ο παίκτης της ΑΕΚ καλείται στη «μεγάλη» ομάδα, καθώς μέχρι στιγμής είχε συμμετοχές στους Νέους και στις Ελπίδες.

Με αφορμή την πρώτη του κλήση, ο Πλιάτσικας δήλωσε στο epo.gr: «Αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών. Γνωρίζω ότι το κλίμα στην ομάδα είναι υπέροχο και ότι όλα λειτουργούν άψογα.

»Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ρεχάγκελ που με κάλεσε στην αποστολή για τους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχω ακόμη ένα ισχυρό κίνητρο για να δουλέψω σκληρότερα και να δικαιώσω τον προπονητή για αυτή την επιλογή».

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: