Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η παραίτηση Βουλγαράκη



Εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η παραίτηση Γ.Βουλγαράκη από την κυβέρνηση. Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι ήταν η πρώτη από μια σειρά κινήσεων στις οποίες θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός για να επαναφέρει την ηρεμία στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο Γ.Βουλγαράκης έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη επιχείρηση να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης με καταιγισμό δημοσιευμάτων που στόχο έχουν την «εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, τη σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πρωτοστατεί στην επιχείρηση αυτή.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε: «την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και στις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και σας προσωπικά».

Όμως και η επιλογή Παπαληγούρα μεταφράστηκε ως μήνυμα στους «αντάρτες» του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός εκτίμησε το γεγονός ότι ο κ. Παπαληγούρας ήταν ένα από τα ελάχιστα στελέχη της ΝΔ, και πρώην μέλος της κυβέρνησης, που παρότι δεν χρησιμοποιήθηκε εκ νέου στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε κρατήσει επί ένα χρόνο ήπιους τόνους, απέφευγε τις δημόσιες δηλώσεις και δεν είχε ενταχθεί στην ομάδα των διαφωνούντων και «ανταρτών».

Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα για τη διαδοχή του κ. Βουλγαράκη, αλλά εξαρχής ο κ. Καραμανλής επικεντρώθηκε σε δύο: αυτό του κ. Παπαληγούρα και αυτό του υφυπουργού Εσωτερικών Π.Χηνοφώτη, για τον οποίο υπήρξε η σκέψη να αναβαθμιστεί.

Τελικά, προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος ο κ. Παπαληγούρας επέστρεψε στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι τον τιμά η πρόταση του πρωθυπουργού και ενισχύει την αποφασιστικότητά του να συμβάλει, όπως ανέφερε, «ξανά ως μέλος της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας το αναμφίβολα δύσκολο έργο της».

Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: