Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε το ΑΚΕΛ

Πλήρη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την τελευταία του συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο των Εξωτερικών Σχέσεων, είχαν απόψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αντρος Κυπριανού.Μετά τη συνάντηση με Κατσουρίδη-Κυπριανού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δέχθηκε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κατσουρίδης ερωτηθείς είπε πως το θέμα διαδοχής στο ΑΚΕΛ δεν συζητήθηκε και ότι αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν στο κόμμα.

Υπάρχει γραπτή συμφωνία για το Λιμνίτη

''Ανταλλάξαμε απόψεις και για το θέμα του Λιμνίτη και ξεκαθαρίζεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση Χριστόφια δεν είχε διασυνδέσει για να αποσυνδέσει το θέμα του ανοίγματος της Λήδρας με τον Λιμνίτη'', σημείωσε.Θέλω να θυμίσω σε όλους, συνέχισε, ότι αυτό που υπάρχει είναι η γραπτή συμφωνία που καλεί την άλλη πλευρά όπως την καλεί και το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας να υλοποιήσει την δέσμευση της και για άνοιγμα του Λιμνίτη αλλά και για άνοιγμα άλλων οδοφραγμάτων.Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, εκείνος ο οποίος είναι κρινόμενος για ό,τι αφορά το άνοιγμα του Λιμνίτη είναι η άλλη πλευρά.

Δεν συζητήθηκε το θέμα διαδοχής

Ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι στη συζήτηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, έχει ξεκαθαριστεί επίσης για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί αντάλλαγμα τροφοδοσίας ουσιαστικά των στρατιωτών του αποσπάσματος που είναι στα Κόκκινα για να ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη.''Δεν υπάρχει καμιά λογική, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Θα συναινέσουμε να τροφοδοτούμε και το στρατό κατοχής;'', διερωτήθηκε.Ερωτηθείς αν το θέμα διαδοχής στο ΑΚΕΛ συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, απάντησε : ''Οχι βέβαια, πρέπει να πω ότι στη συνάντηση ήταν παρών - όπως είναι και τώρα στην συνάντηση με τον ΔΗΣΥ - και ο Γιώργος Ιακώβου. Κατά συνέπεια και εξ αντικειμένου αλλά και επειδή δεν είναι ο χώρος δεν συζητήθηκε. Αυτά θα συζητηθούν στο κόμμα''.Σε ερώτηση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για το θέμα της διαδοχής, είπε πως αυτές ''είναι γνωστές, προωθούνται από το Καταστατικό και εντός του Γενάρη όλα τα σώματα του κόμματος θα συζητήσουν και στο τέλος στην Κεντρική Επιτροπή θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες που θα υποβληθούν''.Ερωτηθείς τέλος αν θα υποβάλλει την δική του υποψηφιότητα είπε : ''Νομίζω πόσες φορές να απαντήσουμε τα ίδια.Στην ώρα τους.'', είπε.

Πηγή:www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: