Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ολυμπιακός: Τέλος ο Ντάρκο;

Ορατό είναι πλέον ενδεχόμενο να μπει σε κίνδυνο η συνέχισε της καριέρας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, λόγω προβλήματος υγείας. Το αρτηριακό πρόβλημα που έχει εκ γενετής ο Σέρβος επιθετικός, το οποίο αντιμετώπιζε με ειδική φαρμακευτική αγωγή, εμφανίστηκε ξανά, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αρτηριακή του πίεση και δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί. Για το θέμα ενημέρωσε επισήμως η ΠΑΕ Ολυμπιακός με σημερινή ανακοίνωσή της.

Την τελευταία εβδομάδα, ο Κοβάσεβιτς είχε δύο κρίσεις, την τελευταία την Παρασκευή και μετέβη εσπευσμένα στο «Ιατρικό Κέντρο», όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Επίσης, οι μετρήσεις που γίνονται στους παίκτες του Ολυμπιακού ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα για την πίεση, η οποία ελέγχεται με ειδικές εξετάσεις, έδειξαν ότι φέτος η πίεσή του δεν ρυθμιζόταν σωστά και αυτό είχε προκαλέσει ανησυχία.

Ο Κοβάσεβιτς μεταβαίνει σήμερα στην Ισπανία, για να πάρει και δεύτερη ιατρική γνώμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η διάγνωση επιβεβαιωθεί, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά, για να τοποθετηθεί «μπαλονάκι» (αγγειοπλαστική), η οποία πλέον έχει γίνει επέμβαση ρουτίνας, αλλά είναι άγνωστο αν μετά από αυτήν ένας αθλητής μπορεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που κάνει τους γιατρούς ακόμα πιο προσεκτικούς, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πάθηση έχει εμφανιστεί και σε άλλα μέλη της οικογένειας του παίκτη των «ερυθρόλευκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: