Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ανθρωπιστική βοήθεια μέσω Κύπρου αποστέλλει η κίνηση «Ελεύθερη Γάζα»





Λευκωσία



Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους θα αναχωρήσει από την Κύπρο με πρωτοβουλία της κίνησης «Ελεύθερη Γάζα».

Η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται μεταξύ των 30 περίπου ατόμων που θα μετάσχουν.

Μαζί τους και ένα μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου, καθώς γιατροί από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και πέντε μέλη της οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα».

Μέλη της αποστολής συναντήθηκαν το Σάββατο με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν, τον οποίο ενημέρωσαν για την προσπάθεια. Ο κ. Καρογιάν καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Γάζα και επισήμανε ότι το πλοίο που θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια και το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να περάσει τον κλοιό των ισραηλινών πλοίων.

Η βοήθεια θα μεταφερθεί με το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων», το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι της Λάρνακας το απόγευμα της Κυριακής ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: