Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αύξηση αποθεμάτων χρυσού κατά 70% για την Κίνα εν μέσω "κρίσης"

Aύξηση των αποθεμάτων χρυσού κατά 70% ανακοίνωσε χθες η Κίνα. Η χώρα με τα υψηλότερα συναλλαγματικά διαθέσιμα αναδεικνύεται ισχυρή δύναμη και στην αγορά του χρυσού.
Η στροφή στην ασφάλεια του κίτρινου μετάλλου αύξησε τα κινεζικά αποθέματα χρυσού στους 1.054 τόνους, με την πραγματοποίηση σιωπηρών αγορών , που δεν απασχόλησαν τον Τύπο.
Στο διάστημα των έξι ετών η Κίνα προέβη συνολικά σε αγορές 454 τόνων χρυσού, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ξένου Συναλλάγματος (SAFE), Χου Ξιάολιαν στο βρετανικό φύλλο «Financial Times». Με βάση τα νέα στοιχεία, η Κίνα...κατέλαβε την πέμπτη θέση μεταξύ των έξι χωρών που έχουν αποθέματα χρυσού περισσότερα από 1.000 τόνους.
Η ανακοίνωση του Πεκίνου επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της ασιατικής χώρας να αγοράζει σιωπηρά και τη φιλοδοξία της να διαθέσει πάνω από 2 τρισ. δολάρια για την αύξηση των αποθεμάτων της. Εκτιμάται ότι δεν περιορίζεται στον χρυσό. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της βρίσκονται ο χαλκός και άλλες αγορές μετάλλων, που με τη στήριξη της Κίνας ανθούν.
Πηγή:greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: